Reflektorfényben

RÁVILÁGÍTUNK A LÉNYEGRE

Egészség

Siker és a feng shui

A kopár falak és szűk terek lehangolják az embert, elfojtják a kreativitást és egy cseppet sem segítenek oldani a stresszt.

Ezen változtathat a feng shui, ami néhány egyszerű lépéssel életet tud lehelni akármilyen sivár helyiségbe, és olyan irodát tud varázsolni, ahova öröm lesz bemenni dolgozni.

1. Mivel a színek befolyásolják az érzelmeinket, nem mindegy milyen színű az iroda fala. A kék a feng shui egyik alapszíne, és általánosságban nyugalmat sugároz. A zöld alkotásra ösztökél, míg a szürke azt üzeni a látogatóknak, hogy a helyiség tulajdonosa kifinomult ízlésű.

2. Vegye körül magát pozitív szimbólumokkal. Ez bármi lehet, ami kellemes érzéseket kelt Önben. Sokan családi fényképeket használnak erre a célra. Alapvetően jó az elgondolás, de arra azért vigyázni kell, hogy csak olyan képet válasszon, amihez nem kötődik egyetlen negatív gondolat sem. Ha ránéz, és mindig mosolyognia kell, akkor jó a választás.

3. Fordítsa az asztalát az ajtó felé. Ha háttal ül az ajtónak, az sebezhetővé teszi. Legalább is, az lesz az érzése, hogy sebezhető. Könnyen megijeszthetik a váratlan látogatók, és ha nagyon belemerül a munkába, még a kopogásukat sem fogja hallani. Ezen kívül úgy fog tűnni, mintha nem lenne hatalma afelett, hogy ki hatol be az intim szférájába és ki nem. Persze az sem jó, ha közvetlenül az ajtóval szemben ül. Inkább kicsit tolja oldalra az asztalt, ahol még jól rá lehet látni arra, hogy ki lép be az irodába.

4. A növények és az illóolajok fontosak. Vannak bizonyos növények, mint például a bambusz vagy a filodendron, amik nem igényelnek túl sok odafigyelést, mégis megélnek egy irodában. Tisztítják a levegőt, és a látványuk javítja az emberek közérzetét. Az illóolajok szintén energiát adnak, és új dolgokra inspirálnak.

5. Szerkesszen meg egy személyes mantrát. A mantra tartalmazza azokat a célokat, amiket még el akar érni az életben. Írja fel őket egy darab papírra, és tegye ki a cetlit a képernyője sarkára. A legjobb, ha rövidtávú célokat választ, például amit estig szeretne véghezvinni, mert így folyamatosan tudja a mantrával emlékeztetni magát, hogy mire is kell koncentrálnia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.