Reflektorfényben

RÁVILÁGÍTUNK A LÉNYEGRE

Tech

Összefoglaló IT-témában

Áprilistól megszűnik a távszámla – írja az itcafe.hu. A Távszámla megszűnése miatt a Magyar Telekom Távszámla sem üzemel tovább április nyolcadikától, a Díjnetre költöztetik azokat a felhasználókat, akik nyilatkoznak ezirányú igényükről a következő három hónapban. A Távszámlán jelenleg elérhető szolgáltatók (E.ON, Tigáz és DRV) számlakezelése is megszűnik. Ezen szolgáltatók külön tájékoztatást küldenek az érintett ügyfeleknek a számláik további kezeléséről. Jelenlegi regisztrált Távszámla felhasználók 2016. január 7-étől április 7-ig, azaz három hónapon keresztül a weboldalon nyilatkozhatnak, hogy igénybe kívánják-e venni a Díjnet szolgáltatását, és lehetőségük lesz arra is, hogy kényelmesen, néhány kattintással átregisztráljanak a Díjnet rendszerébe. Emellett a Telekom ügyfelei a jövőben is kezelhetik és befizethetik számláikat online a  weboldalon, továbbá okos eszközükön a díjmentesen letölthető Telekom alkalmazás segítségével.

Feladja legmeghatározóbb korlátozását a Twitter – írja külföldi forrás alapján a az itcafe.hu. A vállalat azt tervezi, hogy a Twitter megszünteti 140 karakteres limitjét, a személyes üzenetekhez (direct message) hasonlóan 10 000 karakterben határoznák meg a maximális hosszt. Állítólag a hírfolyamban megmarad a 140 karakteres felépítés, így a felhasználók továbbra is átlátható módon, gyorsan juthatnak információkhoz, lesz viszont lehetőség kinyitni a bejegyzést és tovább olvasni.

Ugyancsak az itcafe.hu adta hírül, hogy a bankok és a fizetési szolgáltatások harmada nem nyújt biztonságos kapcsolatot az összes online tranzakcióhoz. A vonatkozó tanulmány azt mutatja, hogy a bankok és pénzügyi szervezetek nehezen tudják kezelni a pénzügyi csalásokat a mai többcsatornás világban. A szervezetek 38%-a elismerte, hogy egyre nehezebb megmondani, hogy egy tranzakció hamis vagy valódi, és aggasztó módon minden harmadik a »majd foglalkozunk vele, ha megtörténik« megközelítést választja a csalások elleni védelemre.

Arról az amerikai szabályozásról is olvashatunk az itcafe-.hu-n, hogy a hobbicélú drónokat regisztrálni kell a Szövetségi Légügyi Hatóságnál (FAA). A december közepén életbe lépett szabályozás első 2 hetében 181 000 gépet regisztráltak.
A humansoft.hu arról ír, hogy a Zöld Monitoring Program (ZMP) általános célkitűése 2020-ig időszakra vonatkozó, uniós gazdaság-, terület- és infrastruktúrafejlesztési, energetikai és környezetvédelmi operatív programok (GINOP, TOP, IKOP, VEKOP, KEHOP) zöldítési teljesítmény értékelési monitoringjának előkészítése, ami elősegíti a projektek zöldgazdaság-fejlesztési és éghajlatvédelmi teljesítményének javítását. A ZMP keretében olyan indikátorok, adatbázis- és értékelési keretrendszer került kialakításra, amely lehetővé teszi az európai uniós forrásokból megvalósuló projektek zöldgazdaság-fejlesztési szempontú értékelését, közbenső és utólagos felülvizsgálatát, illetve az ezekből kinyerhető információk szakpolitikai alkalmazását. kiemelt cél volt egy olyan IT alapú (web-es elérésű) szoftver kialakítása, amely megfelelő támogatást nyújt ahhoz, hogy az uniós támogatású projektek tervezése során a projektfejlesztők beépíthessék a zöldgazdaság-fejlesztési projektelemeket és információkat kapjanak projektjeik CO2 kibocsátásáról, erőforrás-felhasználásáról.

Ugyancsak a humansoft.hu számol be arról, hogy  a vállalati informatikai üzemeltetést fel kell készíteni az ún. “bimodális” működésre. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos, megbízható informatikai háttér üzemeltetése mellett egy gyorsabb, rugalmasabb, agilisebb munkafolyamatra is szükség van. Az új és a régi szemlélet során több ellentmondás tapasztalható, mégis jól működnek együtt. A két nézőpont valójában nem versengő, hanem egymás kiegészítői, ezért célszerű az IT-nak megtalálnia a megfelelő kombinációt, s ezért gondolják a szakértők, hogy a hibrid megoldásoké lehet a jövő.
Egyébként a 4iG leányvállalata, a Humansoft Kft. 2013 és 2014 után 2015-ben is Superbrands díjat kapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.