Reflektorfényben

RÁVILÁGÍTUNK A LÉNYEGRE

Egészség

A munkatársak vágyai

Egy bizonyos szintig ez igaz, de a pénz nem minden. Tudni szeretné, hogyan fokozhatja munkatársai boldogságát és elkötelezettségét? Íme, itt a lista, amire igazán vágynak:

1. Büszkének érezzék magukat

A munkatársak ugyanúgy vágynak egy sikeres cégnél az elismerésre, mint a vezetők. Azt szeretnék, hogyha valakinek bemutatkoznak egy céges esten, akkor ugyanúgy lenyűgözzék az embereket, mint a vezetőik. Még akkor is, ha a munkájuk nem is jár akkora felelősséggel. Legyen Ön is büszke az embereire, hogy ők is azok legyenek magukra!

2. Egyenlő bánásmód

Az élet minden területén megtalálható a kivételezés. A munkatársak többsége vágyik az egyenlő bánásmódra. Kicsit álomba illően hangzik, de úgy gondolják a tökéletes munkahely az a környezet, ahol az egyenlő bánásmód érvényesülhet. Ha belegondolunk, akkor ez tényleg nem egy olyan nagy elvárás.

3. Tiszteljék a főnököt

Igen, erre is vágynak a beosztottak. Szeretik tisztelni a főnököt, de csak akkor, ha ő is tiszteli őket. A kölcsönös bizalom és alázat mindennél fontosabb, és nem működhet a két dolog egymás nélkül.

4. Meghallgassák őket

Ismerős lehet az érzés az Ön számára is. Biztos került már olyan helyzetbe, hogy senki se volt hajlandó meghallgatni az ötleteit, pedig lehet hasznosak lehettek volna az adott szituációban. Ön nem követheti el ugyan ezt a hibát. Mindig legyen ideje és türelme beosztottjai véleményeire.

5. Magánélet megtartása

Mindenkit megillet a magánélet tisztelete, így a beosztottakat is. Rengeteg ember elköteleződik a munkája iránt és naponta több órát is hajlandóak túlórázni. De ne felejtse el, sose hagyhatja az embereinek, hogy a munka a „valós” életük rovására menjen!

6. Támogatás ellenőrzés helyett

A beosztottak szeretnek segítséget kérni a főnökeiktől. Legyen Ön az az ember, aki támogatja és segíti őket a nehéz feladatok esetén. Senki se szereti, ha folyamatosan a vállán lógnak és ellenőrizgetik a teljesítményét.

7. Kirúgják a rosszindulatú munkatársakat

Sajnos ahogyan az iskolában, úgy szinte minden munkahelyen megtalálható 1-2 rosszindulatú ember, aki tönkreteszi a többi munkatárs életét is. A beosztottak elvárják, hogy ilyen esetekben a vezető álljon a talpára és rúgja ki az ilyen destruktív személyeket.

8. Ne legyenek túl stresszesek

Az emberek utálják azt érezni, hogy túl sok dolguk van és túl kevés idejük. Ne gyarapítsa az embereinek a stresszt, inkább vegye le a vállukról! A csökkentett stressz igen pozitív hatással lehet a munkateljesítményükre.

9. Biztonság

A biztonság minden ember számára alapvető létszükséglet, ez így van a munkatársainál is. Fontos, hogy azt érezzék, nem hiábavaló a legjobb tudásukat adni egy munkához. Fontos érezniük, hogy a munkahelyük stabil megélhetési forrást nyújt számukra. Törekedjen ezek biztosítására!

10. Versenytárs legyőzése

Sose becsülje alá a csapatmunka erejét. Az emberek többségében lappang egy egészséges versenyszellem, amelyet szívesen kiadnak magukból. Alakítson csapatokat munkatársai körében, és próbáljon kialakítani egészséges versenykörnyezetet vállalaton kívül és belül egyaránt!

Ahogy láthatja a pénz nem került fel a listára. Higgye el, a pénz nem minden, tudom, ez sablonosan hangzik, de tényleg így van. Gondolja végig: Ön dolgozna évekig egy monoton, unalmas munkában, ahol minden perc egy örökkévalóságnak tűnik? Nem hiszem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük