Reflektorfényben

RÁVILÁGÍTUNK A LÉNYEGRE

Gazdaság

Flaschner Késes Műköszörűs Üzlet

Flaschner Kálmán Késes- Műköszörűs mester vagyok, egy 161 éves cég tulajdonosa és vezetője. Jelenlegi üzlet a Váci utca 73. szám alatt üzemel.

A Flaschner Késes Műköszörűs Üzletben nem csak javítással foglakozunk, hanem finomacéláruk forgalmazásával is. Manikűrollók, szakácskések, háztartási vágóeszközök találhatók kínálatunkban. A szakmánk elengedhetetlen a vágóeszközök élezésének tekintetében. Itt gondolok a szakácsokra, fodrászokra, manikűrösökre, szabókra és természetesen nem utolsó sorban a lakosságra.

 

Cégünk rövid története:

Ezt a családi vállalkozást az Üknagyapám alapította 1856-ban. Ez a mesterség apáról – fiúra szállt a családban.

Üknagyapámék Fürstenwalde -ból jöttek át Magyarországra a Kiegyezés után és megnyitották első pesti Műköszörűs üzletüket a József Körút 17-ben. Ebben az időszakban elektromos áram hiányában még kézi hajtással végezték az élezéseket. 1872-ben amikor egyesítették Pestet és Budát, akkor Ők lettek az ELSŐ BUDAPESTI MŰKÖSZÖRŰSÖK. 1893-ban nagy áttörést jelentett, amikor Budapesten bevezették az elektromos áramot. Írásos feljegyzések tanúsítják, hogy a Flaschner névhez kötődik az első villanyerővel berendezett homorú műköszörűlde.

Cégünk azóta folyamatosan fejlődik. A korszerűsítés elengedhetetlen a gépparkot illetően, annak érdekében, hogy az egyre szélesedő igényeket maximálisan ki tudjuk elégíteni.

 

Mert a név kötelez!

Flaschner Kálmán 
1056 Budapest Váci utca 73.
06-70-770-9170
06-70-771-7780
06-1-337-6205

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.