Reflektorfényben

RÁVILÁGÍTUNK A LÉNYEGRE

Egészség

Megtakarítások III.

A legtöbb vállalkozásnál igen komoly kiadást jelent a munkabérek tétel.

A vállalkozások nagy része az alapbéreket megpróbálja leszűkíteni a minimálbér környékére, és egyéb bérkiegészítők formájában adja oda a fennmaradó összeget a dolgozóknak. Sajnos az idei évtől ezek a béren kívüli juttatási formák is (igen kevés kivétellel!) már 51% járulékkal működnek. Eddig remek lehetőség volt arra, hogy a kedvezőbb járulékfizetési kötelezettség miatt olcsóbb volt, mint a munkabér, jelenleg azonban már csak egy készpénzkímélő formává degradálódott. A vállalkozókat rászoktatták a használatukra, a dolgozókat rászoktatták a felhasználásukra, mire mindenki hozzászokott, gyorsan felemelték a járulékait.

Forintálisan kifejezve ez úgy néz ki, hogy ha 100,-Ft bruttó bért akarunk adni a dolgozónknak, abból ő 65,50Ft-ot kap kézhez, nekünk pedig 128,50Ft-ba kerül. Az adóék (a teljes bérköltség %-a, amennyit az állam elvon különböző adók és járulékok formájában) ebben az esetben 49,03%. Ha ehhez a dolgozónak adunk még 100,-Ft értékű üdülési-, egészségpénztári-, és/vagy nyugdíj-kiegészítést is, akkor azok után befizetjük még a járulékokat, ami a bér 49,03%-ához képest 51%, tehát még több. Így a vállalkozásunk még nagyobb terhet kell, hogy elviseljen, mert megint behúztak minket a csőbe azzal, hogy a megszokott dolgainkat „csak egy kicsit” megváltoztatták.

Ez a másik oldalról úgy néz ki, hogy ha kap a dolgozó 100,-Ft-ot kézhez, az után befizetünk Állam bácsinak 96,-Ft-ot. Ha adunk még 100,-Ft értékű egyéb juttatást, az után megy a Nagy Fekete Közös Lyukba 104,-Ft, így a dolgozó kap 100,-Ft-ot, 100,-Ft értékű…-t, nekünk pedig került 400,-Ft-ba! Ez azért elég durva!

Okos „kutatók” felkutattak olyan lehetőségeket, amelyek még mindig 0% járulékkal adhatók a béren kívül, így ha alkalmazzuk ezeket a javadalmazási formákat, akkor a dolgozónak adott 100,-Ft nettó bér + 96,-Ft járulék, és a 100,-Ft egyéb juttatás (amit fordíthat a családja és saját jövőjének az építésére, vagy a családja és saját egészsége megőrzésére) az összes bérköltsége a vállalkozásnak, vagyis 296,-Ft!!!

A fennmaradó 104,-Ft-ot visszafordíthatjuk a vállalat működésébe, vagy odaadhatjuk a dolgozónak bérként, vagyis ugyan úgy 400,-Ft marad a bérköltségünk, de a dolgozónk alapbérét jelentős mértékben felemeltük! Vagy spórolunk, vagy megszilárdítjuk a dolgozóink lojalitását a cégünkhöz.

Nem kell beruházás, nem kell hitel, nem kell létszámcsökkentés, nem kell átszervezés, mégis komoly pénzeket tudunk megtakarítani! Érdemes utána számolni!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük