Reflektorfényben

RÁVILÁGÍTUNK A LÉNYEGRE

Film Kultúra Uncategorized

Egy kis Futurama

Bizonyára sokatok számára nem ismeretlen, a  Simpson család alkotójaként is ismert Matt Groening animációs sorozata, a Futurama. A 9 évadot megélt sorozat 1999. március 28. és 2003. augusztus 10. között futott a Fox televíziós csatornán, később 2010 és 2013 között 4 új évadot kapott, további négy DVD-filmet is készítettek az alkotók. A sorozat zsenialitása az intelligens humorában, remekül megírt történetei, és változatos, szerethető karaktereiben rejlett.
A sorozat főhőse Phillip J. Fry, a 25 éves kifutófiú, aki 1999. december 31-én véletlenül egy kriogenikai laborban lefagyasztja magát 1000 évre, és a 31. században tér magához. „Hirtelen” megvátlozott élethelyzetében új barátaival, egyben kollégáival karöltve a szolgáltatóipar csomagszállítási szektorában kerülnek számtalan módon életveszélybe, vagy indokolatlan helyzetekbe. Bender, az alkoholista robot, a kétes szakmai hitelű Dr.Zoidberg, a küklopsz Leela, a szenilis, de zseniális Dr. Farnsworth Professzor, Hermes, a jamaikai származású bürokrata, vagy éppen Amy, a Marsi milliárdos szülőkkel rendelkező vegyészhallgató.
A sorozatot sajnálatos módon 2013-ban elkaszálták végleg, utoljára a csapatot a Simpson családban, a 26. évad 6. részében, egy crossover formájában láthattuk viszont, a Futurama fanok legnagyobb örömére.

A sorozat készítői sosem tagadták kapcsolatukat a Simpson Családdal, sőtt előszeretettel csepésztek bele Futurama utalásokat, easter egg-eket. Ebből hoztunk nektek egy kisebb válogatást.

 

A 11. évadban egy ismerős robot tűnik fel az egyik tévéműsorban

bender

A német cserediák Futurama-s pólóban egy Comic Con-on
bender
Marge és Homer a képregényesnél tesznek látogatást, ha jobban figyelünk, láthatjuk a Planet Express űrhajó modelljét a háttérben

bender

Szintén egy Comic Con-on, Milhouse magával Matt Groeninggel dedikáltatja saját Bender akciófiguráját.

bender
A 16. évad 15. jövőben játszódó részében a már felnőtt Maggie egy nyilvános teleport használatára vár, amikor az úticélt mutató kijelző Új New York városát írja.
bender
A 12. évad 9. részét nyitó „Couch gag”-ben ismerős arcot fedezhetünk fel.
bender
A 14. évad 2. részében Bart túl sok tévét néz, ettől becsavarodik, és ismerős rajzfilmszereplőket kezd halucinálni, köztük Bendert is.
bender
A 23. évad 4. részében Bart robotot épít, és ismét egy ismerős robot látható az egyik szaklap címlapján.

bender

  1. Évad 15. ismét egy jövőben játszódó részében tűnik fel Bender, miután Homer és Bart áthajtanak egy közhasználatú kvantumalagúton.

bender

    1. évad 14. rész, Couch gag

bender

 

  1. évad 6. részében a Futuramaból ismert híres üdítőmárka, a Slurm (magyar fordításban Szlopacs) reklámja tűnik fel.

bender

 

 

 

A 26. évad 22. részének zseniális crossover nyitójelenetében, Rick és Morty landol Simpsonékon, ezért Rick megbízza Mortyt, hogy egy protálon át egy idegen világban DNS minta alapján próbálja reprodukálni a családot. A portálon átlépve ismét egy ismerős márka tűnik fel.

bender

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.