Reflektorfényben

RÁVILÁGÍTUNK A LÉNYEGRE

Egészség

Rendben van az egészsége?

Biztosan Ön is szeretné tudni, milyen jelenlegi egészségi állapota, illetve figyelemmel kísérni a változásokat. De nincs ideje szűrővizsgálatokra szaladgálni, orvosi rendelőkben tölteni órákat? Sokszor figyelmeztették már családtagjai, az orvosa, ha néha összefutnak, hogy törődjön egészségével.

Mindannyian tudjuk, hogy sok későbbi problémát előzhetnénk meg, ha rendszeresen részt vennénk egészségügyi szűréseken. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy nem foglalkozunk eleget magunkkal, az egészségünkkel, amíg nem történik nagyobb baj, nem muszáj orvoshoz menni. Pedig egészségi állapotunk rendszeres ellenőrzésével, egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással sokat tehetnénk egészségünkért.
De az idő drága kincs, és inkább a sürgős dolgokkal foglalkozunk, mint a fontosakkal. Pedig az egészség a legnagyobb kincsünk. Erre is igaz, hogy az ember akkor érzi milyen fontos, ha nincs. Sajnos ma Magyarországon kevesen tehetik meg, hogy rendszeresen járjanak szűrésre, kivizsgálásra idő hiányában. De az állami egészségügy jelenlegi helyzete sem kedvező a rendszeres szűrések, a megelőzés szempontjából. Jó, ha a sürgős esetek megfelelő ellátásban részesülnek. A legjobb, amit tehetünk saját és környezetünk egészsége érdekében, ha saját kezünkbe vesszük az irányítást ezen a téren is, és gondoskodunk Magunkról és Róluk is.

Az egészség a legnagyobb kincsünk. Ön is vigyáz rá?

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy néhány egyszerű vizsgálat rendszeres elvégzésével mennyi betegség megelőzhető lenne. Kérdezze meg egy infarktuson átesett barátjától, hogy eljárna-e rendszeresen EKG-vizsgálatra, ha visszaforgathatná az idő kerekét! Vajon hogyan vélekedik egy agyvérzést túlélő beteg arról, hogy foglalkoznia kellett volna-e a magas vérnyomásával, akárcsak egyszerűen rendszeresen mérni, hogy időben orvoshoz kerüljön, és ne a kórházi intenzív osztályra? Önnel ugye ez sohasem történhet meg, csak a szomszéddal…?
Az emberélet értéke nem mérhető pénzben, de biztos, hogy Ön sem sajnálna egy nagyobb összeget olyan rendszerért, ami időben jelez, ha családtagja komolyabb betegségét megelőzheti vagy időben kezeltetheti, mielőtt a baj súlyossá válik. Az is világos, hogy ha egy kulcsfontosságú kolléga lebetegszik, Ön munkáltatóként súlyos százezreket veszít, hisz a kiváló szakember nemhogy hasznot nem hoz a cégnek, de még a betegállományt is Ön fizeti.

Az idő kerekét vissza nem forgathatjuk, de a fejlett tudomány segít. A Harmónia Centrum munkatársai a legújabb technika lehetőségeit, egy magyar fejlesztésű koncepciót ajánlanak Önnek a komoly egészségügyi problémák megelőzésére családon és cégen belül egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük