Reflektorfényben

RÁVILÁGÍTUNK A LÉNYEGRE

Gazdaság

Lambert Zoltán kérése meghallgatásra talált

Lambert Zoltán azzal a kéréssel lepte meg a pénzügyminisztert, a Gundel Étteremben tartott gazdaságpolitikai üzleti ebéden, hogy a könyvelő társadalom szeretné, ha az elektronikus számlázás bevezetése, de ha az nem is, az azonnali bírságolása haladékot kapna. A WTS Klient Adótanácsadó Kft ügyvezetője, több érvet is felsorakoztatott a kérés mellett. A mintegy 50.000 főt számláló könyvelői társadalom rendkívüli túlterhelése volt talán a legerősebb.

Varga Mihály pénzügyminiszter válaszában jelezte, hogy a cégeknek egy évük volt a felkészülésre, az intézkedés az egész gazdaság érdekében áll. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a gazdaság szereplői között az azonos elbírálás elve alap. Azok akik rendesen felkészültek az átállásra, joggal kifogásolhatnák a többiek kedvezményét.

Végül a miniszter azzal zárta le a kérdést, hogy a július 1-i bevezetés nem lehet vita tárgya, de – mint megtudtuk – már a reggeli órákban arra utasította  a NAV vezetőit, hogy egy hónapon át – azaz augusztus 1-ig tanúsítsanak az adózók felé türelmet abban az esetben, ha azok nem helyesen teljesítik az életbe lépő törvény betűjét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.